Sunday, February 22, 2009

cinema Geng:pengembaraan bermula


Semalam bAdBoYz(hurm..panjang bebenor lak nak type,oleh itew mulai hari nie bAdBoYz guna Bb jerk sbg ganti nama bAdBoYz) dan kawan,kiter orang gie tengok wayang kat MBO Galaxy Ampang.So,Bb pun gie saner tuk dapatkan tiket.Tapi subhanallah,sampai jerk kat MBO tgk orang beratur sepanjang2 nya untuk tgk wayang dan semestinya ramai yang dtg untuk menonton filem Geng:pengambaraan bermula ipin & upin.Terpaksa la Bb pun beratur panjang juga.nasi malang sekali lagi,sambil2 beratur,kat board Bb tgk dier orang notice filem upin ipin nie sold out sampai tayangan 10.30.Bb ingat nak menonton tayangan 10.30 tp dah sold out nak wat cam ner?hurm..tgk nasib la macam ner sbb last tayangan adalah tayangan midnight..dan Alhamdulillah dapat gak Bb ticket tuk dua org.walaupun beratur panjang sebelum nie.Jadi sementara menunggu tayangan tgh malam,lebih baik Bb pie amik kwn dulu kemudian kiter org gie makan kat dato keramat.selepas makan ngam2 jerk kiter org sampai kat MBO ampang.Seperti reaksi org ramai terhadap filem ini masa Bb beratur masa beli ticket begitu juga sambutan penonton dlm panggung apabila tayangan mula start..gamat dan pecah panggung dengan gelak tawa penonton dengan gelagat aksi watak2 dlm filem ini.Bagi pertama kali filem seumpama ini di malaysia,Bb bagi 5 star dan ternyata x menyesal dtg menonton upin dan ipin ini coz der kawan2 duk gelak kat Bb biler kater nak gie tgk upin & ipin.Jalan cerita yang x meleret2 dan sempoi serta unsur komedi yang menggeletek hati setiap penonton dari awal hingga akhir membuatkan panggung MO agak gempita juga.Bb juga sepanjang filem tue asik tertawa jer ngan gelagat watak dlm filem nie terutama sekali si ipin dan upin tue..namun terdapat sedikit kekurangan dimana di awal filem agak slow sedikit jalan citer dier.namun selepas itew semua penonton sampai x mampu menutup mulut menahan gelak..

antara adegan2 yang melucukan dlm upin dan ipin:



watak adegan yang paling Bb suka



memang kelakar giler


Datang la menonton ramai2..pasti anda takkan menyesal dan marila kiter menyokong filem buatan kita

2 comments:

Donut said...

haah...lawak cik amer oi...

bAdBoYZ said...

hi donut..
dah gie tgk kew??
klu lum jgn luper gie tgk..